Skip to main content

“Na de winterstop lijkt me een mooi moment weer op mijn topniveau te zijn”

Na slechts één seizoen is Odirin Jerry (21) weer terug in zijn stad Eindhoven. De opbouwspeler moet na een ongelukkige periode in Duitsland een herstart maken.

Advertentie

Via Tachos vond Jerry, het jongere broertje van Ephrahim Jerry, een jaar geleden de weg naar het buitenland. Door blessureleed heeft hij ervoor gekozen HBW Balingen-Weilstetten 2 weer achter zich te laten. Geen makkelijke beslissing.

“Het gaat om een stressfactuur in mijn scheenbeen”, legt Jerry uit. Er valt mee te spelen, maar… “Als je echt vol uit wil gaan, doet het te veel zeer. Je wilt in Duitsland, waar handbal zo belangrijk is, niet met de rem op bewegen.”

Met doktoren praten
Een dappere keuze van de oud-jeugdinternational om zijn contract bij HBW Balingen-Weilstetten weer in te leveren. De hoofdmacht van de Duitse club is actief in de tweede Bundesliga. “Wanneer je mee mag trainen met het eerste team en een mooie actie lukt, voelt dat heerlijk. Maar als je snel daarna weer geblesseerd langs de kant moet toekijken zakt de moed je in de schoenen.”

Advertentie

“Ik ga in Nederland met doktoren praten, een second opinion aanvragen”, legt Jerry zijn plan voor de aankomende maanden uit. “Natuurlijk is het frustrerend om stil te staan, maar nu ik de keuze heb gemaakt weer even terug te gaan naar huis geeft dat ook rust. Toen het vorige maand weer mis ging met mijn scheenbeen heb ik wel gevloekt, maar ik heb de beste jaren nog voor me en moet geduld hebben.”

BENE-League?
Wat nu? Naast bezoekjes aan specialisten in de sportschool sterk blijven. “Na de winterstop lijkt me een mooi moment weer op mijn topniveau te zijn”, besluit Jerry. Een aantal clubs uit onder meer de BENE-League heeft al contact met de twintiger gezocht. “Ik wil knallen in Nederland. Dat is het eerste doel en daarna zien we wel weer.”

Advertentie