Skip to main content

Na drie jaar keert Houten terug in de BENE-League

Door voor de tweede keer in één week af te rekenen met Tachos keert eredivisiekampioen Houten terug in de BENE-League. In het seizoen 2019/2020 speelden de geel-zwarten voor het laatst in de grensoverschrijdende topcompetitie.

Advertentie

Ook vanavond in Waalwijk was Houten sterker dan Tachos. Na 15-15 bij rust werd het 28-30 voor de bezoekers.

24-28
Vorige week eindigde de heenwedstrijd in The Dome al in 32-22 waardoor de Noord-Brabanders op eigen vloer voor een hels karwei stonden. Alleen bij 23-22 stond Tachos in de tweede helft even voor.

Daarna toonde Houten zich weer de betere partij. Op aangegeven van doelman Richard Meinicke bracht Sam Tukker het gaatje op vier (24-28) waarna Tachos een verloren wedstrijd speelde.

Vier jaar geleden duurde het avontuur van Houten in de BENE-League één seizoen. Onder leiding van Rick Louw werd drie keer gewonnen. In 2020 trokken de geel-zwarten zich door uitblijven van inkomsten en publieke belangstelling terug.

Hans van Dijk
Na één jaar in de BENE-League keert Tachos terug in de eredivisie. De play-offs met Houten betekenden het laatste kunstje van Hans van Dijk in Waalwijk. De hoofdtrainer van de donkergroenen gaat in de zomer aan de slag bij het vlaggenschip van Bevo.

In het nieuwe seizoen staat Job Reumer bij de Utrechtse promovendus voor de groep. De assistent wordt doorgeschoven, want na één seizoen neemt Houten afscheid van Vladan Mijalkovic.

Foto: FotoReza

Advertentie