Skip to main content

Na grote beurt boekt Volendam belangrijke zege

Onder een geheel nieuwe staf en met oud-international Ailly Luciano binnen de lijnen heeft Volendam vanavond een belangrijke zege in de play-downs geboekt. Door PSV met liefst 36-19 (14-9) te verslaan hebben de Noord-Hollanders een grote stap richting lijfsbehoud in de eredivisie gezet.

Advertentie

Tot 9-9 was het in Volendam spannend. De laatste vijf goals van de eerste helft werden door de ploeg van invalcoach Maurits van Buren gemaakt. De nieuwe trainer van de oranje-zwarten zette in de midweek als rechterhoekspeler van Aristos een grote stap richting promotie naar de eredivisie.

Geholpen door Tom Schilder en Dick Tuip pakte Van Buren als coach twee even belangrijke punten. Na de pauze tilde linkerhoekspeler Indy van Zijl, in de winter overgekomen van SEW, de score naar 23-13.

Duidelijke afspraken gemaakt
“Ik heb een strijdlustig Volendam gezien”, aldus Van Buren na de grootste overwinning van het seizoen. “Het belangrijkste was het terugvinden van plezier. Ook hebben we in de korte voorbereidingstijd enkele duidelijke afspraken voor in de dekking en aanval gemaakt. Dat hebben de dames vandaag heel goed uitgevoerd.”

Advertentie

Luciano liet zich in beide helften zien. De voormalig speler van onder andere Metz Handball, in Frankrijk speelde ze samen met aanstaand hoofdtrainer van Volendam Debbie Bont, maakte tegen de Eindhovenaren drie doelpunten en bezette in de dekking meerdere posities.

Fantasierijk verlengstuk
Van Buren: “Onze vaste rechterhoek Joya Vlaming vertrekt en samen met Joost Ooms zijn we vanaf dinsdagochtend op zoek gegaan naar een vervanger. Dan moet je een beetje je fantasie gebruiken. Als verlengstuk van mij is Ailly heel nuttig geweest.”

Ook Sabrina van der Mast (foto) was met haar ervaring belangrijk voor de thuisploeg. De aandrijver vond net als Van Zijl makkelijk het net van PSV.

Zes om vijf punten
Het vernieuwde Volendam is in de degradatiepoule over PSV heengegaan. Het verschil is met nog één speelronde te gaan één punt: zes om vijf. Later op de avond spelen het al veilige DSVD en E&O, twee punten minder dan Volendam en daarmee de huidige hekkensluiter, tegen elkaar.

Foto: FotoReza

Advertentie