Skip to main content

Na interlandbreak moet top-4 van eredivisie meteen pieken

Na de EK-kwalificatiefase en OKT vervolgen de play-offs van de eredivisie. De beste vier clubs van de competitie komen elkaar vanavond tegen.

Advertentie

Koploper van kampioenspoule A VOC gaat op bezoek bij de eerste achtervolger in de play-offs. Dat is Velo (foto) uit Wateringen. De beide onderonsjes in de eredivisie eindigden in een zege voor de Amsterdammers. Het werd 22-32 en 30-19 voor de titelhouder.

Het verschil tussen de top-2 van de groep is na twee speelrondes één punt. VOC, dat de afgelopen weken veel speelsters afstond aan Nederland B en Jong Oranje, startte de nacompetitie met een bonuspunt meer dan Velo waar meerdere ervaren krachten gaan afzwaaien. Onder andere topschutter Carmen Riepe is bezig aan haar afscheidstournee.

In ’t Veld komen de nummers drie en twee van de reguliere competitie elkaar: VZV en HC Groot Venlo. Waar de gasten uit Limburg na twee speelrondes nog ongeslagen zijn, stonden de wit-roden al een puntje af aan buur SEW (31-31).

Na de interlandbreak laat Edwin Janssen zich weer aan het thuispubliek van VZV zien. Onlangs besloot de Limburger tóch in Noord-Holland te verlengen. Bij de bezoekers is Robin Gielen bezig aan zijn laatste weken bij de blauw-witten, want de hoofdtrainer vertrekt naar het Belgische Houthalen.

Zaterdag 20 april:
19:00 Velo – VOC
19:00 SEW – Kwiek
20:45 VZV – HC Groot Venlo

Zondag 21 april:
16:00 V&L – Quintus

Foto: Tina Kolthof

Advertentie