Skip to main content

Na jaren trainen hoort Van den Heuvel er helemaal bij

By 22 april 2021april 29th, 2021Achtergrond, Artikelen, Competities, HandbalNL League, Voorpagina

Met zeven doelpunten tegen Quintus was Guus van den Heuvel (23) de afgelopen speelronde in de HandbalNL League namens Bevo de topschutter. De bescheiden rechterhoekspeler hoort er na jaren trainen eindelijk helemaal bij.

Advertentie

“Ik heb heel veel jongens zien komen en gaan bij het tweede. Grote talenten die het hebben gemaakt in de BENE-League. Daartegenover heb ik veel geduld moeten hebben.” Van den Heuvel vat zijn jaren bij Bevo vlug samen.

Bij Gemert uit zijn thuisprovincie Noord-Brabant viel hij voor het eerst op. “Mensen van Bevo zagen me spelen. Ik ben linkshandig, dat is mijn voordeel”, klinkt het bescheiden. Van den Heuvel blijft maar spreken over geluk, maar wat hij de afgelopen weken laat zien in de hoofdmacht van Bevo heeft daar niets mee te maken.

Vier seizoenen
Twee weken geleden in Zwartemeer maakte Van den Heuvel in de break-out de beslissende 27-29. “Dat was een heerlijk moment. Als je er mag staan in zo’n slotfase en scoort. Veel vaker heb ik de ploeg vanaf de tribune aan het werk gezien en nu hoor ik er bij”, vertelt de student met genot. “Als tienjarige ging ik al bij Bevo kijken. Toen heb ik een jonge Toon Leenders nog in actie gezien.”

Advertentie

De voorgaande vier seizoenen rijpte Van den Heuvel in de opleidingsploeg. Hij mocht in de eerste divisie en eredivisie opdraven. “Tegen mij is altijd gezegd: maak zoveel mogelijk speelminuten, want we zien potentie in je. Ik ben niet het grootste talent, maar wil wel hard werken. Dat is ook een kwaliteit”, cijfert Van den Heuvel zich een beetje weg. “In al die jaren bij het tweede heb ik altijd met het eerste team meegetraind. Ik heb steeds als doel gehad het eerste te halen.”

Serras en Poot
En dat is nu gelukt. Van den Heuvel: “Nadat Daniël Eggert is vertrokken was er ruimte voor mij. Kobe (Serras, red.) is ook een heel goede opbouwer op rechts en ook positiegenoot Niels Poot kan daar spelen. Zo is er een plekje voor mij op de hoek vrij gekomen”, is de analyse van de Noord-Brabander. “Ik weet dat als het erop aankomt dat Kobe en Niels spelen. Daarom blijf ik kritisch op mezelf. Na een fijne wedstrijd kom ik met een goed gevoel thuis, maar ik weet dat er altijd ruimte is voor verbetering.”

Van den Heuvel blijft ingetogen. Ook als het gaat over het aanstaande uitduel van Bevo in de HandbalNL League. De Panningers gaan op bezoek bij landskampioen Aalsmeer dat met twee punten meer op de gewilde tweede plaats staat. “Het wordt een heel lastige pot. Ik ben blij dat ze niet een puntje hebben gepakt van LIONS (27-28 verlies, red.), want dan zou het een nog lastiger verhaal voor ons worden de finaleronde te halen.”

Heerlijk
De twintiger besluit: “Ik denk dat we genoeg kwaliteiten in de ploeg hebben lang mee te kunnen in Noord-Holland. Ik zie wel uit naar de wedstrijd, hoor. Het is heerlijk mee te mogen en te spelen. Iets wat ik altijd heb gewild.” 

Foto: FotoReza

Advertentie