Skip to main content

Na negentien jaar (!) in de hoofdmacht van Aalsmeer stopt Castien

c

Advertentie

De club wist het al een tijdje en nu is de buitenwereld ook op de hoogte van het aanstaande afscheid van Castien. “Met best een beetje moeite zijn mijn laatste weken op het veld ingegaan”, vertelt de Noord-Hollander.

“Voor de mensen om mij heen is het goed om na zoveel seizoenen trainen en wedstrijden spelen te stoppen. Eigenlijk is dit al een bonusjaar. Ik heb er dan ook erg van genoten”, vervolgt Castien. “Ik moet op zoek naar een nieuwe uitlaatklep, want eenmaal op het veld kon ik het werk – ik heb een eigen aannemersbedrijf – even vergeten.”

Studeren in Spanje
Op zijn vijftiende debuteerde hij in het zwart-wit van Aalsmeer. Nooit droeg Castien een ander tenue. “Tijdens een half jaar studeren in Spanje sloot ik aan bij een ploeg daar. Die wilden me graag hebben en dat zag ik zitten. Alleen ging de club failliet en keerde ik terug naar Aalsmeer.”

Advertentie

Vijf maal werd Castien landskampioen waaronder vier keer tussen 2017 en 2022. Vorige maand won hij zijn tweede beker. “Ik zou zo geen hoogtepunt kunnen noemen. Alle finales die ik met Aalsmeer heb mogen spelen zijn bijzonder geweest. Wat ik het meest missen ga? Het samenzijn met jongens als Tim Bottinga, René de Knegt en Samir Benghanem.”

Zo lang mogelijk rekken
Aanstaande zondag met Hurry-Up op bezoek kan Castien wel eens zijn laatste wedstrijd in De Bloemhof spelen. Hij besluit: “Maar daar ga ik niet vanuit. Ik wil het nog even zo lang mogelijk rekken. Nog een goede reden de best-of-three te halen. Dan moeten we ons niet net als een jaar geleden door een al uitgespeeld Hurry-Up laten verrassen. Dat roep ik al heel de trainingsweek.”

Met nog twee speelrondes te gaan in de HandbalNL League staat Aalsmeer met zes punten tweede. Precies genoeg de finale om de landstitel te halen. Ook LIONS (acht punten), Volendam en Bevo (beiden vier) maken kans op de ‘BOT’.

Foto: FotoReza

Advertentie