Skip to main content

Na onverwachte schorsing meldt Dulfer zich weer aan het front: “Er staat nog genoeg op het spel”

Net als tegen Spanje toen ze een schorsing uitzat moet aanvoerder van Oranje Kelly Dulfer (28) ook vanavond vanaf de kant toekijken. Nederland is gebaat bij puntverlies van Montenegro tegen Roemenië. Alleen dan maken Dulfer en co nog kans op de halve finale van het EK. 

Advertentie

“Het was een waardeloze avond.” Dulfer kan kort zijn over de zondag tegen Spanje. Vanaf de tribune moest de captain toezien hoe Oranje in de slotminuut alsnog de gelijkmaker moest slikken. “Heb me op de tribune zitten opvreten. Zeker de eerste twintig minuten toen het niet liep. Dan wil je het liefst het veld in om te helpen. Het maakte me trots hoe we ons na een achterstand weer in de wedstrijd hebben geknokt. Al had de wereld er bij winst, hoe nipt ook, anders uitgezien.”

Tegen Spanje moest Dulfer een schorsing uitzitten. In het EK-duel met Duitsland kreeg de lange blondine rood nadat ze haar beide handen in het gezicht van een Duitser had gedrukt. “Een domme overtreding. Duidelijk een rode kaart. Te hard en in het gezicht. Maar blauw ontbrak en dus kwam de schorsing als een verrassing.”

Geen blauwe kaart
“Zeker ook, omdat ik de beide arbiters van de wedstrijd tegen Duitsland nog in de lift tegenkwam. Zij vonden het rood, maar gaven na het zien van de beelden bewust geen blauw. Hebben dat ook zo in het rapport gezet”, legt Dulfer. “Uiteindelijk heeft een commissie mij één wedstrijd gegeven. Dat vonden de scheidsrechters onnodig. Een bijzonder situatie.”

Advertentie

Zuur noemt Dulfer het verloop van de hoofdfase van het Europees kampioenschap. “Heb me na 29-29 tegen Spanje wel rot gevoeld. Ik heb de ploeg niet kunnen helpen. Kon op de tribune ook niet stilzitten”, kijkt ze nog één keer terug. “Vanavond gaan we Roemenië – Montenegro bekijken. Ook op die wedstrijd heb ik geen invloed, maar daar kan ik mee leven. De stand in de hoofdgroep is zoals die is.”

WK 2023
“Het belangrijkste is dat we morgenavond zelf van Montenegro winnen. Mogelijk gaan we dan nog door naar de halve finale, maar zijn dan dichtbij spelen om plaats vijf. Dat is het belangrijkste van deze EK-week”, aldus Dulfer. Doordat het wereldkampioenschap van 2023 in Noorwegen, Denemarken en Zweden plaatsvindt kan de nummer vijf van het huidige eindtoernooi wel eens een lange WK-kwalificatie ontlopen. “Er staat nog genoeg op het spel.”

Dulfer zint op wraak. De speelster van SG BBM Bietigheim moet haar beste wedstrijd op het EK nog spelen. Ze besluit: “De medailles lijken uit het zicht. Dat is geen realistisch doel meer, omdat we afhankelijk zijn van zoveel factoren. Ik wil het EK goed afsluiten. Dat betekent winnen van Montenegro en ook de wedstrijd die daarna gaat volgen.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie