Skip to main content

Na overwinning op Griekenland wacht voor Oranje weer Noorwegen

De Oranjedames hebben de hoofdfase van het EK Beach Handball afgesloten met een klinkende overwinning op Griekenland. Morgenmiddag wacht in de kwartfinale weer Noorwegen.

Advertentie

Aan het begin van vanmiddag verloor Nederland na shoot-outs van het nog ongeslagen Spanje: 1-2 (14-15, 17-14 en 8-9). Ook in de eerste partij in hoofdgroep 2 trok Oranje pas in de verlenging aan het kortste eind. Tegen Denemarken werd het tevens 1-2.

Morgenmiddag
Tegen Griekenland kon bondscoach Léon Budé opnieuw op zijn sterke dekking rekenen. In beide sets in Nazaré kreeg Oranje maar veertien punten tegen: 2-0 (21-14 en 24-14). Meike Kruijer (zeventien punten) en Eva Heuten (veertien) zorgden tegen de oud-wereldkampioen voor de meeste goals van de nationale ploeg.

In de kwartfinale van het EK treft Nederland morgen Noorwegen. Ook twee jaar geleden stonden beide landen bij de laatste acht van het Europees kampioenschap tegenover elkaar. Op Bulgaars zand schakelde Noorwegen Oranje uit (1-2) en eindigde uiteindelijk net buiten het podium. In Varna moest Nederland genoegen nemen met plaats zes.

De Jager
SEW’er Merel de Jager sluit morgen aan het begin van de middag, waarschijnlijk start de pot om 14:00, weer aan. De dekkingspecialist zat tegen Griekenland een schorsing uit, omdat ze in het groepsduel met Spanje direct rood kreeg.

Foto: Eelco Schaap

Advertentie