Skip to main content

Na twaalfde strafworp plaatst SC Magdeburg zich toch weer voor Final4

By 2 mei 2024Buitenland, Voorpagina

Kielce had titelhouder SC Magdeburg gisteravond meerdere malen bij de keel, maar toch wisten de Duitsers in overtime te ontsnappen: 27-25. Samen met Aalborg Håndbold is de ploeg van Bennet Wiegert (foto) geplaatst voor het finaleweekend van de Champions League.

Advertentie

In de penaltyreeks misten beide teams twee van hun eerste vijf strafworpen. Ook penalty zes van Kielce werd door SC Magdeburg-doelman Sergey Hernandez gekeerd waarna de IJslander Omar Ingi Magnusson vanaf zeven meter het eerste matchpoint voor de thuisploeg verzilverde.

Ook vorig jaar dreven SC Magdeburg en Kielce elkaar in Europa tot het uiterste. Pas in de eindstrijd kwamen beide teams elkaar tegen en mede door acht doelpunten van Kay Smits wonnen de Duitsers na verlenging van de Poolse grootmacht (30-29).

Ongeloof bij Talant Dujshebaev
De Poolse gasten hadden gisteren in de reguliere speeltijd bij 23-22 achter de kans gelijk te maken en zo op basis van de twee kwartfinales, de partij op de vloer van Kielce eindigde in 27-26 voor de geel-blauwen, door te gaan naar de Final4. Met nog even op de klok dachten de bezoekers te kunnen afdrukken, maar er was al gefloten voor een vrije bal.

Advertentie

Zo was de tijd om voor een teleurgesteld Kielce en restte de penaltyreeks. Vol ongeloof hoorde Kielce-coach Talant Dujshebaev het signaal van de arbitrage en daaropvolgende zoemer in Duitsland aan. Uitgerekend zoon Alex Dujshebaev liet in de serie vanaf zeven meter dé kans op uitschakeling van SC Magdeburg onbenut door ook keeper Hernandez in plaats van het net te raken.

Luc Steins
Ook Aalborg Håndbold mag zich begin volgende maand in Köln laten zien. De Deense kampioen poetste een kleine nederlaag in Hongarije, 32-31, weg door op eigen vloer Veszprem met 33-28 (18-14) te verslaan.

Aan landgenoot Luc Steins vanavond de zware taak ook terug te komen van verlies. Het PSG van de spelmaker van Oranje is een week geleden door Barca bij de laatste acht van de Champions League op achterstand gezet. Zeven dagen geleden werd het in Parijs 22-30 waardoor de Spanjaarden de betere papieren hebben om, om 20:45 het karwei af te maken.

EHF TV
Barca – PSG is te zien op EHF TV. Eerder op het kanaal wordt om 18:45 THW Kiel – Montpellier uitgezonden. De heenwedstrijd in Frankrijk eindigde in 39-30.

Foto: FotoReza

Advertentie