Skip to main content

Na vervliegen Olympische droom stopt Sluijters écht bij Oranje

By 24 januari 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Hij heeft zijn interlandcarrière nog uitgebreid met zeven EK-wedstrijden, maar na het mislopen van het OKT keert Iso Sluijters na gisteren definitief niet meer terug in het tenue van het Nederlands team.

Advertentie

Een maand geleden werd Sluijters opeens aan de EK-selectie toegevoegd. Na het wereldkampioenschap van 2023 zwaaide hij af als Oranjeheer, maar door personele problemen ging de Noord-Brabander in op een verzoek van bondscoach Staffan Olsson.

Zes interlandgoals extra
In Duitsland kwam Sluijters in alle zeven wedstrijden binnen de lijnen. Vaak in de verdediging, maar ook ging de linkspoot van het Zwitserse GC Amicitia Zürich mee naar voren. In Duitsland pikte Sluijters nog zes interlandgoals (67 procent) mee.

Alleen voor de Spelen van deze zomer in Parijs zou Sluijters nog langer door gaan bij de nationale ploeg. Door de zesde plaats in hoofdgroep 2 gaat het OKT aan de neus van Nederland voorbij.

“Ik had gehoopt dat we nog gingen winnen, want dat was nog een mooier eind geweest. Maar als aller, allerlaatste wedstrijd moet ik met een gelijkspelletje tegen Portugal genoegen nemen”, lacht Sluijters na de 33-33 voor de camera van de bond.

In clubverband
Op 3 februari komt de rechteropbouwer weer in clubverband in actie. Dan gaat GC Amicitia Zürich, achter Kadetten Schaffhausen en HC Kriens derde in Zwitserland, op bezoek bij middenmoter Bern. Het contract van Sluijters over de grens loopt ook na de zomer door.

Foto: FotoReza

Advertentie