Na vier maanden wint promovendus E&O eindelijk

By 14 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

De damesploeg van E&O is van de nul af. Bij PSV won de Drentse promovendus gisteravond voor het eerst dit eredivisieseizoen: 20-23.

In Eindhoven toonde E&O vooral voor rust haar kracht (9-12). Het was de beste helft van doelvrouw Amber Foree (foto) en ook scoorde Tessa Hilbrands vier keer.

Afgelopen zomer besloot de linkspoot met zusje Jessica Hilbrands en Claudia ter Wal, de goalie pakte op een belangrijk moment na de pauze een penalty, over te komen van Kwiek. Het drietal heeft ruim vier maanden op het eerste competitiesucces moeten wachten. Afgelopen donderdagavond volgde nog een pijnlijke uitschakeling door de A-junioren van de club uit Raalte in de regiobeker.

Na de 14-16 van PSV liepen de Emmenaren uit naar 16-21. Een andere nieuweling Indy Hoogeveen maakte drie van haar vier goals in de tweede helft.

Door de uitzege brengt E&O het verschil met thuisploeg PSV en Volendam, dat gisteravond de punten aan Velo moest meegeven (19-31), terug tot vier punten. Na de reguliere competitie gaan de laatste vier eredivisionisten naar de degradatiepoule. In de lente zakt de nummer laatst af naar de eerste divisie.