Skip to main content

Na vijf zeges op rij zitten de EBT Finals er voor Feyenoord opeens op

Na vijf overwinningen op rij is Feyenoord uitgeschakeld op de European Beach Tour (EBT) Finals. In de kwartfinale ging het vanavond na shoot-outs mis voor de Nederlands kampioen.

Advertentie

De Rotterdammers bogen op het zand van het Franse Lacanau in overtime voor BHC Zagreb: 1-2 (23-14, 14-19, 8-9). Pas na twaalf shoot-outs ging Feyenoord ten onder. De eerste set ging nog met veel overtuiging naar de landskampioen.

Feyenoord had zich als groepshoofd geplaatst voor de kwartfinale. Voorafgaand aan de nederlaag tegen BHC Zagreb boekten de Zuid-Hollanders vijf poulezeges.

Zo gaat de halve finale van de EBT Finals van morgen aan Feyenoord voorbij. Doelman Balazs Nagy en Jasper Robben maken nog kans op een persoonlijke prijs, want het duo is genomineerd om respectievelijk beste doelman en verdediger van het eindtoernooi in Frankrijk te worden.

In het vrouwentoernooi ligt het Nederlands getinte AD IA Sports nog op koers voor goud. De Portugezen met veel leenspelers uit eigen land versloegen bij de laatste acht Multichem Szentendrrei NKE met 2-0 (26-14, 18-17). Bij AD IA Sports staan Stacey de Vries, Lisa de Wolf, Britt Voorwald en Linnet Popping op het wedstrijdblad.

Advertentie