Skip to main content

Na vijftien eredivisiejaren in Arnhem houdt Geurds het voor gezien

Bij DFS Arnhem staat de voorlaatste speelronde in teken van afscheid. Zo gaat basiskracht Thijs Geurds na vijftien seizoenen in de eredivisie stoppen.

Advertentie

De rechteropbouwer laat zich met Bevo 2 op bezoek voor het laatst aan het thuispubliek zien. Geurds, die vanavond door een ontsteking binnen de lijnen zal ontbreken, vindt het na jaren op niveau in de Gelderse hoofdstad genoeg geweest.

“De combinatie met mijn werk als kinderarts wordt steeds pittiger”, legt hij uit. Geurds blijft zich als bestuurslid wel inzetten voor DFS Arnhem. “Daarnaast word ik in juli vader. Nog een reden mijn prioriteiten te verschuiven.”

Het treffen met de reserves uit Panningen is tevens de voorlaatste van hoofdtrainer Pascal Lucassen. Na vier seizoenen voor de groep heeft hij aangegeven te vertrekken. Onlangs viel Lucassen in Parijs in als bondscoach van Jong Oranje.

Verder keren ook Jorim Steenstra, Nick Oosterik, Rowan Laaper en Niels Overdijkink na de zomer niet meer terug bij DFS Arnhem. De runner-up sluit volgende week de competitie af bij nummer drie WHC/Hercules.

Eredivisiekampioen BFC laat zich vanavond in Zuid-Holland zien. Om 20:30 treft de nummer één van de competitie het reeds gedegradeerde EHC. De thuisploeg hoopt in de laatste twee speelrondes van de nul af te komen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie