Skip to main content

Na vijftien seizoenen moet Hurry-Up verder zonder Suelmann

Na vijftien seizoenen moet Hurry-Up verder zonder Ronald Suelmann (31). Dat laat de aanvoerder van de Drentse BENE-Leagueploeg weten tegenover RTV Drenthe.

Advertentie

Op zondag 30 mei speelt Suelmann voor de laatste keer in Zwartemeer wanneer Hurry-Up de HandbalNL League afsluit tegen Quintus. “Een afscheidswedstrijd voor volle tribunes in Zwartemeer zit er niet in”, zegt de rechteropbouwer.

Vaak ‘nee’ zeggen
Op zijn vijftiende debuteerde Suelmann in de hoofdmacht van Hurry-Up. “Ik heb langer in het eerste dan de jeugd van de club gespeeld”, lacht hij. E&O, HSG Nordhorn-Lingen en een Turkse club probeerde Suelmann te verleiden tot een transfer, maar de schutter droeg nooit een ander clubtenue. “Als je vaak genoeg ‘nee’ zegt komen ze niet meer terug. Clubliefde is een groot goed.”

De gedachte te stoppen spookte al langer door het hoofd van Suelmann, die Hurry-Up met vijftien doelpunten in de bekerfinale in 2011 de eerste en enige hoofdprijs uit de clubhistorie schonk, maar hij besloot lente op lente de Zwartemeerders te blijven helpen. “Maar je merkt met twee kleintjes en een drukke baan dat andere dingen in het leven gaan spelen. Daar ga ik maar eens van genieten.”

Sporting Club de Portugal
Het bereiken van de halve finale van de Challenge Cup in 2017 ziet Suelmann als een van de hoogtepunten van zijn carrière. Latere winnaar Sporting Club de Portugal schakelde Hurry-Up vlak voor de Europese eindstrijd uit. De rechteropbouwer besluit: “De club heeft in de tijd dat ik in het eerste heb gespeeld veel metamorfoses doorgemaakt. Van heel goede tot zware jaren. Ook nu gaan ze weer een weg vinden.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie