Skip to main content

Na zege 25 is BFC eredivisiekampioen, topscorers vertrekken

BFC heeft Houten opgevolgd als kampioen van de eredivisie. De Limburgers lieten gisterenmiddag in Beek Feyenoord kansloos (40-20) en zijn met nog twee wedstrijden te gaan niet meer in te halen door DFS Arnhem.

Advertentie

Bij 15-6 was duidelijk dat BFC op eigen vloer geen last van kampioensstress had. De vele supporters in de hal in Zuid-Limburg startten in de rust al het feestje (22-10).

In het seizoen 2015/2016 rukte BFC zich los van de fusie LIONS. Meteen werden de geel-groenen kampioen van de tweede divisie. Sinds de herfst van 2017 is BFC actief op eredivisieniveau en zeven jaar later mogen de Limburgers met de nummer zes van de HandbalNL League om een plaats in de BENE-League spelen.

Meijer en Croonen naar LIONS
Met de Rotterdammers op visite groeide doelman Dani Lemmens uit tot uitblinker aan de zijde van de ploeg van Richard Curfs. In zijn eerste jaar bij BFC pakt laatstgenoemde na 25 competitiezeges meteen de schaal. Afgelopen zomer kwam Curfs over van BENE-Leagueploeg Bevo.

Advertentie

De grote vraag is hoe gemotiveerd BFC over enkele weken aan de start van het tweeluik met de nummer laatst van de HandbalNL League verschijnt. De Limburger wist te melden dat topscorers Martijn Meijer en Jeroen Croonen overstappen naar LIONS waardoor BFC bijna de helft van de gescoorde doelpunten in de eredivisie kwijtraakt.

Laatste podiumplaats
Een jaar geleden maakte Jur Eussen al de transfer naar de buur uit Sittard. LIONS en BFC hebben elkaar weer in een samenwerking gevonden. Dat is nog een reden voor de kersverse eredivisiekampioen af te zien van promotie.

Runner-up DFS Arnhem verzekerde zich vrijdagavond al van plaats twee in de eredivisie. Achter BFC, dat op 27 overwinningen uit dertig duels kan komen, en de Gelderlanders strijden WHC/Hercules en E&O volgende maand om de laatste podiumplaats.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie