Skip to main content

Na zege in Kwintsheul kan BFC champagne koud zetten

Op papier was het deze lente het lastigste uitduel voor eredivisiekoploper BFC, maar ook bij Quintus zijn de Limburgers gisteravond niet in de problemen gekomen.

Advertentie

Door de 18-28 overwinning blijft het verschil tussen BFC en DFS Arnhem, dat met 28-31 won bij hekkensluiter EHC, vijf punten. De laatste vijf opponenten van de formatie van Richard Curfs staan allen in het rechterrijtje.

Dat was met Quintus niet het geval. Toch had BFC in Kwintsheul weinig moeite met de nummer acht van de eredivisie. Bij 2-6, vier maal linkerhoekspeler Vasco Vonk, zette trainer van de thuisploeg Neso Saponjic al zijn eerste time-out in.

Mika de Wilde
In het vervolg van de eerste helft bleef BFC onverminderd drukken. Toen routinier Jeroen Croonen bij 9-17 de kleedkamer op zocht had hij het Heulse net al zes keer gevonden.

De marge was na de pauze bij 10-22 het grootst waarna Quintus voor eigen publiek iets aan de score mocht doen. Naast Croonen kwamen ook jongelingen Vonk en Mika de Wilde (foto) tot zes goals.

In mei
De kampioen van de eredivisie treft in mei de nummer zes van de HandbalNL League. De inzet van het tweeluik is een plaats in de BENE-League.

Foto: FotoReza

Advertentie