Skip to main content

Na zeventien maanden en acht dagen hoort Dekker er weer helemaal bij

Ze heeft het van ver moeten halen, maar na zeventien maanden en acht dagen is Sarah Dekker (22) weer speelster. De rechterhoekspeelster verheugt zich op het Europese avontuur met haar club HSG Bensheim/Auerbach.

Advertentie

Knieproblemen hielden Dekker niet een, maar twee seizoenen aan de kant. “Maar nu voelt het lijf sterker dan ooit”, vertelt de linkspoot moedig.

Afgelopen weekend eindigde Dekker met haar Duitse club eerste op de Domstadt Cup. De Noord-Hollandse werd naar voren geroepen als speelster van het toernooi. “Misschien niet helemaal terecht”, voegt Dekker er meteen aan toe. “Ik speelde wel aardig, maar er is nog ruimte voor veel verbetering. Ik denk dat de titel met vooral werd gegund.”

Verlangen naar thuis?
Het typeert het warme bad waar Dekker zich in begeeft. Aan het begin van de zware en lange revalidatieperiode verlangde ze nog wel naar thuis, maar in seizoen twee bleef de rechterhoekspeelster eigenlijk alleen maar bij de club. “We hebben zo’n leuk team. Natuurlijk baalde ik ervan dat ik wedstrijden vanaf de tribune heb moeten bekijken, maar ik heb me altijd onderdeel gevoeld.”

Advertentie

Een jaar geleden verlengde HSG Bensheim/Auerbach het contract van de twintiger. “Terwijl ze wisten dat ik er nog een heel jaar uit zou liggen. Dat zegt heel veel over de club, want ik ben twee keer aan dezelfde knie geopereerd. Ze wisten niet hoe ik eruit zou komen en bleven vertrouwen houden.”

EHF European League
Dit jaar kan Dekker weer doelpunten maken voor HSG Bensheim/Auerbach. “Ik verwacht dat we naar boven kunnen kijken. We zijn in de middenmoot geëindigd en dit jaar hoop ik dat we de top kunnen bedreigen”, zegt ze speels. “Ook kijk ik erg uit naar het Europese avontuur.”

Met Dekker langs de kant haalde de club waar ook landgenoten Sarah van Gulik, Helen van Beurden en Dionne Visser onder contract staan de bekerfinale. SG BBM Bietigheim was in de eindstrijd met 39-25 te sterk, maar de troostprijs voor HSG Bensheim/Auerbach was een startbewijs voor de EHF European League. Dekker: “Zo kan het een heel leuk seizoen worden!”

Nieuwe teller
Een nieuwe teller is gestart. Al 23 dagen hoort Dekker er helemaal bij. “Ik ben nog niet helemaal tevreden met mijn spel”, besluit ze. “Mijn sprongkracht kan beter en ook moet ik er nog een beetje inkomen. Wel doet mijn knie het nu heel goed. Hij wordt helemaal niet meer dik. Dat is zo’n opluchting.”

Advertentie