Skip to main content

Na zeventig minuten in Emmen is Houten kwartfinalist

By 9 februari 2023Beker, Competities, Voorpagina

Als allerlaatste achtste finalist heeft Houten de kwartfinale van de beker gehaald. In Emmen had de koploper van de eredivisie een verlenging nodig zich van E&O te ontdoen: 38-39.

Advertentie

Even voor het verstrijken van het uur maakte Bram Versteegden (midden op de foto) namens de gasten uit Utrecht gelijk (33-33). In de verlenging liepen de bezoekers uit naar 33-36. Via achtvoudig doelpuntenmaker Emiel Hoogland en Matz Wesseling kwam E&O terug tot 36-37, maar daarna liep het goed af voor Houten.

In de eerste helft had de formatie van Harrie Weerman het betere van het spel. Na 15-9 klonk bij 16-14 het rustsignaal. Het was Versteegden die aan het begin van de tweede helft snel gelijkmaakte (16-16). De handige rechteropbouwer leek Houten bij 28-30 zelfs al de Utrechters de bekerzege te schenken.

Daar bracht Rick Wielage drie keer achter elkaar verandering in. Na zijn 32-33 liet het moedige E&O de kwartfinaleplaats toch glippen. Zo bleef het thuispubliek teleurgesteld achter en heeft Houten zich bij de zeven andere kwartfinalisten gevoegd.

Advertentie