Skip to main content

Na zilver wint SC Magdeburg een jaar later wel de Duitse beker

Wat vorig jaar niet lukte, is SC Magdeburg afgelopen weekend wel in geslaagd. In de Duitse bekerfinale was de Champions League-houder na rust veel te sterk voor MT Melsungen: 30-19.

Advertentie

Halverwege was het verschil nog maar twee (13-11). In de tweede helft kreeg Sergey Hernandez Ferrer er slechts acht tegen. De Russische doelman van SC Magdeburg, dat een jaar geleden genoegen moest nemen met zilver, was in de eindstrijd met zestien reddingen (47 procent) belangrijk. Aan de overkant scoorde Lukas Mertens zeven uit zeven.

Mark Bult
Een dag eerder piekte MT Melsungen nog tegen SG Flensburg-Handewitt. De halve finale met de ploeg van assistent Mark Bult, zonder de nog altijd geblesseerde Kay Smits, werd met 28-33 gewonnen door de roodhemden.

SC Magdeburg had de finale van de DHB Pokal bereikt door bij de laatste vier met Füchse Berlin, koploper van de Bundesliga, af te rekenen: 30-25. Spelmaker uit IJslander Gísli Þorgeir Kristjánsson was met acht doelpunten doorslaggevend voor SC Magdeburg.

Achterstand in competitie
Het is de zevende hoofdprijs in drie jaar tijd voor SC Magdeburg. De achterstand in de competitie op Füchse Berlin, dat de troostfinale van SG Flensburg-Handewitt verloor (28-31), is met nog zes speelrondes te gaan slechts één punt.

Foto: FotoReza

Advertentie