Skip to main content

Na zwangerschap wil Wester terugkeren binnen de lijnen

Goalie van het Nederlands team Tess Wester (29) mikt na haar zwangerschap op een terugkeer binnen de lijnen. Dat laat de Noord-Hollandse weten in een story op Instagram.

Advertentie

Tijdens een vragenrondje op social media geeft Wester antwoord op vragen van fans. Een volger wil weten of de keepster van Oranje van plan is na de bevalling weer te gaan spelen. “Dat is het plan”, reageert Wester.

In mei maakte ze bekend zwanger te zijn. Onlangs is Wester, die het EK aan haar voorbij moet laten gaan, met haar vriend en profvoetballer Mart Lieder getrouwd. Lieder staat onder contract bij FC Emmen en komt terug van een zware knieblessure.

Heel badass
“Het is heel cool dat heel veel moeders na een zwangerschap terugkeren op het veld en laten zien hoe badass ze zijn”, vertelt Wester op Instagram. Waar Wester in een van de laatste maanden van 2022 is uitgerekend, bevalt vriendin en collega-international Lois Abbingh al aan het begin van het aankomende seizoen.

Advertentie

Abbingh heeft een doorlopend contract bij kampioen van Denemarken Odense HC. In de lente heeft Wester besloten haar verbintenis in Roemenië niet te verlengen. Zo is de Oranjedame clubloos.

Wester heeft nog geen ander plekje gevonden. “Het zal een hele puzzel worden”, geeft ze toe. “Mart speelt nog, ik moet weer in vorm raken en natuurlijk is er een baby om voor te zorgen. We weten nog niet hoe we het gaan doen, maar steunen elkaar.”

Babyboom
Wester maakt onderdeel uit van de generatie Oranjedames die tussen 2015 en 2019 liefst vijf medailles scoorden waaronder goud in Kumamoto. Van die ploeg zijn naast Wester en Abbingh ook Jessy Kramer, Lynn Knippenborg en Michelle Goos in blijde verwachting.

Foto: FotoReza

Advertentie