Skip to main content

“Ik heb een naam hoog te houden met Quintus”

By 8 maart 2017Eredivisie, Voorpagina

Meerdere clubs wilden hem hebben, maar René Romeijn (50) koos voor de handbalsters van Quintus. “Ik heb zulke mooie herinneringen aan die vereniging.” Een bevlogen trainer, wiens leven in het teken staat van handbal.

Advertentie

De komst van Romeijn is even verrassend als logisch. Andere namen circuleerden al geruime tijd, maar Quintus wilde graag de in Nieuw Vennep geboren oefenmeester terughalen. Hij was immers de coach die de Heulse club zo’n tien jaar geleden twee landstitels, drie bekers en twee supercups bezorgde. Een gouden tijd, waarvan de Sectie Topsport hoopt dat die terugkeert met de komst van de succestrainer.

Ik kan niet wachten om te beginnen

Romeijn: “Uiteraard hebben die geweldige herinneringen meegespeeld bij mijn beslissing terug te keren. Een warme vereniging met een trouwe aanhang. Dat bleek weer uit de vele reacties die ik ontving nadat mijn benoeming bekend was. Ontzettend veel positieve berichtjes. Dat heeft me goed gedaan. Ik kan niet wachten om te beginnen. De komende maanden ga ik gebruiken de wedstrijden van Quintus te volgen. Op afstand, want Alex Curescu, de huidige trainer, mag geen last van mij hebben.”

Hoogtepunten kent Romeijn als handbaltrainer voldoende. Hij begon in 2000 bij ‘zijn’ club Aalsmeer bij de mannen in de eredivisie, stapte na vier jaar over naar de Quintusvrouwen en trainde daarna in Kwintsheul de mannen voordat hij in 2010 terugkeerde naar zijn oude liefde Aalsmeer. Romeijn, werkzaam als Buurt Sportcoach en Combinatiefunctionaris bij de gemeente Haarlemmermeer: “Alle kampioenschappen bij beide clubs en de Europa Cupwedstrijden waren schitterende ervaringen. Van elke periode heb ik veel geleerd en dat neem ik mee als bagage.”

Relativeren
Over dieptepunten in zijn handballoopbaan spreekt hij niet. “Die vallen in het niet bij de ziekte van Duchenne die mijn zoon Patrick heeft. Dat is heel verdrietig en stelt alles in een  ander daglicht. Dan leer je wel relativeren.” In 2016 deed Romeijn een stap terug als coach bij Aalsmeer. Samen met nog zo’n handballiefhebber, Herman Schaap, zette hij de handbalschool in Aalsmeer op.

Advertentie

De speelstersgroep van Quintus is nieuw voor Romeijn. “Ik ben al weer een tijdje weg en daarna actief geweest bij de mannen. Ik ken twee speelsters die vorig jaar van Aalsmeer naar Quintus zijn gegaan. Maar voor iedereen geldt: een nieuwe trainer dus ook weer nieuwe kansen. Ik volgde de club wel en heb gezien dat ze het de afgelopen jaren erg goed hebben gedaan in de eredivisie, de beker en de Europa Cup. Quintus speelde altijd mee om de prijzen. Mijn ambities en die van de club liggen op één lijn: opnieuw spelen voor de prijzen. Ik heb een naam hoog te houden met Quintus.”

Door: Peter Lotman, AD/SPORT
Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    229817 640478Outstanding post, I conceive site owners should learn a great deal from this weblog its real user pleasant. 365399