Skip to main content

Nationale ploegen onderdeel van Golden League

De aankomende twee seizoenen is Nederland met beide nationale ploegen samen met Noorwegen en Denemarken onderdeel van de Golden League.

Advertentie

De drie landen zetten een oefencampagne op poten waarbij ze in voorbereiding op eindtoernooien meermaals tegen elkaar gaan oefenen. De Golden League biedt veel sportieve en commerciële mogelijkheden.

De Golden League wordt gespeeld in drie rondes. Elke ronde is een van de drie organiserende landen het gastland en wordt een vierde land uitgenodigd om mee te doen. De dames spelen hun wedstrijden in het seizoen 2022/2023 en de formatie van Erlingur Richardsson begint een jaar later aan de Golden League.

Erkenning
Technisch directeur van het NHV Serge Rink over de Golden League: “We zijn uiteraard erg vereerd dat we deze uitnodiging hebben ontvangen. Wij zien dit als erkenning voor de stappen die wij afgelopen jaren hebben gezet, zowel sportief als commercieel. Het is een unieke mogelijkheid om handbal in Nederland verder op de kaart te zetten.”

Advertentie

In september trappen de Oranjedames, geplaatst voor het EK in november, het eerste toernooi af in Denemarken. Zij hebben Zwitserland uitgenodigd om deel te nemen. In oktober wordt de tweede ronde gespeeld. Gastland Noorwegen heeft Brazilië toegevoegd aan het toernooi. In maart 2023 is het de beurt aan Nederland om de andere landen te ontvangen. Wie er in eigen land als vierde land aantreedt tijdens deze wedstrijden is nog niet bekend.

Geen Abbingh en Wester
“Voor de ontwikkeling van de spelers en speelsters is het mooi om deze negen wedstrijden op topniveau te spelen”, besluit Rink over de Golden League. “We kijken er erg naar uit.”

Bondscoach van de Oranjedames Per Johansson moet het na de zomer in Denemarken doen zonder drie belangrijke speelsters. Het EK gaat aan Lois Abbingh, Tess Wester (beide zwanger) en spelmaakster Larissa Nusser (kruisbandblessure) voorbij.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie