Skip to main content

Zuid-Korea naar Limburgse Handbal Dagen

Met het contracteren van het nationale team van Zuid-Korea hebben de Limburgse Handbal Dagen een potentiële smaakmaker aan het deelnemersveld toegevoegd.

Advertentie

LHD op de kaart in Zuid – Korea
Het is niet voor het eerste dat er Koreaanse handballers actief zijn op het Sittard-Geleense parket. In 2009 nam het combinatieteam K-Sports HC van Koreaanse en Japanse handballers onder leiding van voormalig wereldhandballer Jae-won Kang deel aan het toernooi en sloot die editie af met een fraaie derde plaats. Het is juist die deelname van K-Sports HC die ervoor heeft gezorgd dat Limburgse Handbal Dagen ook in Zuid-Korea op de kaart zijn gezet.

Bouwen aan een nieuw team
De Koreaanse handbalfederatie heeft laten weten vereerd te zijn met de uitnodiging om deel te nemen aan de 29e editie van Limburgse Handbal Dagen. Het team bouwt momenteel aan een nieuw team en zal op diverse posities een verjonging doorvoeren. Deelname aan een sterk bezet en gevarieerd LHD draagt bij aan de ontwikkeling van het nieuwe team dat op de recente Aziatische kampioenschappen beslag legde op een zesde plek, aldus een woordvoerder van de Koreaanse handbalfederatie.

Editie 2017
De 29e editie van de LHD zal plaatsvinden in Sittard-Geleen op 27, 28 en 29 december 2016 en de Limburgers OCI Lions en Targos Bevo zullen het eveneens opnemen tegen het Halden Topphåndball, Tenax Dobele, AA Avanca en Iran.

Foto: FotoRezaAdvertentie