Skip to main content

“Natuurlijk smaakt het jaar in de BENE-League naar veel meer”

Leunend op een winstreeks van acht wedstrijden gaat Tachos zaterdagavond in de eredivisie langs bij runner-up DFS Arnhem. Als het aan de 19-jarige Tido Bierkens ligt zetten de Waalwijkers een nieuwe stap in de richting van de BENE-League.

Advertentie

In de eerste tien duels van het seizoen ging degradant Tachos drie keer onderuit. Daarna vond de ploeg van rechteropbouwer Bierkens op een niveau lager het juiste ritme. “Onze kracht is nog steeds dat we voor elkaar blijven werken. Dat hebben we vorig seizoen aangetoond”, legt de jeugdinternational uit. 

Vorig seizoen vertoonde Bierkens nog zijn kunsten in de BENE-League. Na veel meer nederlagen dan zeges en de laatste plaats in de HandbalNL League keerde Tachos afgelopen zomer terug in de eredivisie. “Natuurlijk gaat mijn voorkeur uit naar de BENE-League”, kan hij bondig zijn. “In de eredivisie speel je maximaal zes topwedstrijden. Ik ga liever twaalf keer langs bij Sporting Pelt dan dat we uit moeten naar eredivisieploeg uit de onderste regionen.”

Jeugdinterlands in Israël
Onder andere door blessurepech eindigde het avontuur van Tachos op het allerhoogste niveau al na één seizoen. “Ik zou het zo overdoen. Natuurlijk was het jammer dat we niet vaker wonnen. Soms stapten we met maar drie wissels in de bus naar België. Dat heeft er wel voor gezorgd dat ik heel veel heb ik kunnen spelen. Als 18-jarige kon ik in sommige wedstrijden goed meekomen.” 

Advertentie

Als jeugdspeler van Avanti uit zijn woonplaats Drunen stapte Bierkens vijf jaar geleden over naar Tachos. Hij had aanleg voor het spelletje. “En ik ben natuurlijk links, haha. Dat helpt ook. Ik mocht al vroeg aansluiten bij het eerste team”, vervolgt hij vrolijk. “Dat ik uiteindelijk jeugdinterlands in Portugal, Duitsland en Israël heb mogen spelen, had ik niet voor mogelijk gehouden. Ik vind het spelletje vooral heel leuk.”

Nú pakken
“We gaan met een positief gevoel richting Arnhem”, vertelt Bierkens over de aanstaande clash in de eredivisie. Het verschil DFS Arnhem en Tachos is precies twee punten. “Jongens als Joep Voermans en Mark Robbesom zijn terug na een lange blessure en dat geeft ons nog meer mogelijkheden. Als we wat willen deze competitie moeten we ze nu pakken, omdat zij de laatste twee wedstrijden verloren hebben. Al zegt dat niks. Zul je zien dat DFS Arnhem zaterdagavond weer een heel hoog niveau haalt.”

Als promotie voor Tachos uitblijft, BFC heeft vier punten meer dan de Waalwijkers, wordt Bierkens dan nerveus van een nieuw jaar in de eredivisie? “Ik ben nog heel jong. Natuurlijk smaakt het jaar in de BENE-League naar veel meer, maar ik wil niet te hard van stapel lopen. Ook op een niveau lager leer ik nog bij. Wel is het zo dat ik naar geïnteresseerde clubs wil luisteren.”

Gezellige groep
“Ik heb mijn plafond nog lang niet bereikt”, besluit Bierkens twee dagen voor het belangrijke competitieduel met DFS Arnhem. “Komt er niks, dan blijf ik heel graag bij Tachos. Ik voel me hier thuis. De groep is enorm gezellig. Ik zie ze vaker dan mijn familie. Als helemaal niets komt keer ik op een gegeven moment lekker terug bij Avanti.”

DFS Arnhem – Tachos begint zaterdagavond om 19:00. Een dag later gaat nummer één BFC op visite bij de opleidingsploeg van Bevo.

Foto: FotoReza

Advertentie