Skip to main content

Nederland boekt tegen Duitsland achtste WK-zege

By 17 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Ten koste van buur Duitsland is Nederland vanmiddag in Herning vijfde van de wereld geworden. In WK-duel negen won Oranje voor de achtste keer: 25-30.

Advertentie

Door de eerste positie achter de halve finalisten kan de nationale ploeg in aanloop naar het Olympisch Kwalificatie Toernooi in april voordelen bij de poule-indeling opleveren. In twee en een halve week tijd verloor de formatie van Per Johansson alleen van finalist en titelhouder Noorwegen.

Yara ten Holte
Voor rust legde Nederland de basis voor de overwinning op de Duitsers. Na 7-16 halverwege was het verschil bij 8-18, Kelly Vollebregt vanuit de rechterhoek, voor het eerst tien doelpunten.

Yara ten Holte groeide in Herning maar weer eens uit tot de beste aan Nederlandse zijde. Na 35 minuten stond de goalie van Odense uit Denemarken op een stoppercentage van zeventig procent.

Zeven doelpunten
Ook de ingevlogen Kim Molenaar mocht, bij afwezigheid van Lois Abbingh en Estavana Polman, nog even haar kunsten op het wereldkampioenschap vertonen. Angela Malestein (zeven doelpunten), Bo van Wetering (foto) en Larissa Nusser (beiden vijf) maakten tegen Duitsland de meeste goals.

Om 16:00 spelen Zweden en Denemarken om het brons en de WK-finale tussen Noorwegen en Frankrijk is om 19:00. Beide wedstrijden zijn met Nederlands commentaar op Viaplay te zien.

Foto: FotoReza

Advertentie