Skip to main content

Nederland dubbelt Congo en is zeker van hoofdfase

By 2 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Was het tegen Argentinië al ruim (41-26), heeft Nederland vanavond op het WK nog dikker van Congo gewonnen. Door een 20-40 zege is Oranje al zeker van de volgende ronde op het wereldkampioenschap.

Advertentie

Bij de 1-11 van Kelly Dulfer was het in Frederikshavn al gedaan met de spanning. In de Nord Arena kwamen de Afrikanen, soms lomp en soms met veel lef, nog terug tot 9-20 halverwege.

Van der Vliet en Van Wetering
Nederland maakte in helft twee opnieuw twintig goals. Verdedigend was een hoofdrol weggelegd voor Nikita van der Vliet (foto). Zij legde de 19-jarige schutter Betchaidelle Ngombele aan banden en scoorde aan de overkant ook nog eens zes maal.

Met acht uit acht werd Bo van Wetering na het uur naar voren geroepen als ‘WOTM’. Door de walkover zijn de Oranjedames op gelijke hoogte gekomen met Tsjechië. De aanstaande opponenten hebben beiden vier punten.

Maandagavond om 20:30
Op maandagavond treffen Nederland en Tsjechië elkaar om 20:30. De belangrijke poulewedstrijd, de winnaar neemt vier punten mee naar de hoofdfase, is opnieuw te zien op Viaplay.

Foto: FotoReza

Advertentie