Skip to main content

Nederland en Spanje ontlopen elkaar weinig

By 3 december 2018Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames ontmoeten maandagavond in de tweede groepswedstrijd op het EK poulegenoot Spanje. Een blik in de historie vertelt dat beide landen weinig voor elkaar onder doen.

Advertentie

Nederland en Spanje hebben zestien keer tegen elkaar gespeeld. Nooit eindigde het treffen in een remise. Oranje zegevierde zeven keer, terwijl Spanje het veld negen keer als winnaar verliet.

Estavana Polman
Sinds 2014 stonden de aanstaande opponenten vijf keer tegenover elkaar. De Oranjedames boekten drie zeges. Zo werd de laatste confrontatie tussen Nederland en Spanje gewonnen door de formatie van Helle Thomsen.

Op het EK in 2016 speelde Nederland voor het laatst tegen de Zuid-Europese poulegenoot. In de hoofdfase van het eindtoernooi in Zweden boekte Oranje een overtuigende overwinning: 24-29. Met tien goals was Estavana de grote vrouw bij de nationale ploeg.

Poule C
Net als Nederland opende Spanje het EK met een zege. Zaterdag was de groepsgenoot met 25-18 te sterk voor Kroatië. Met twee punten uit een duel delen de tegenstanders de koppositie in poule C.

Om 21:00 klinkt het eerste fluitsignaal van het EK-duel tussen Nederland en Spanje. Het duel is live te zien op Ziggo Sport. Groepsgenoten Hongarije, dat na de nederlaag tegen Oranje wat goed te maken heeft, en Kroatië komen elkaar om 18:00 tegen in Montbéliard.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie