Skip to main content

NEDERLAND IS WERELDKAMPIOEN

By 15 december 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nederland is door een overwinning op Spanje wereldkampioen (29-30). Na twee zilveren en bronzen medailles heeft de nationale ploeg eindelijk goud te pakken. 

Advertentie

Oranje kende een zenuwachtige start in de eindstrijd in Japan. Bij 6-2 voor Spanje dook bondscoach Manu Mayonnade de time-out in. In het vervolg tekende Lois Abbingh voor de eerste gelijke stand (9-9).

Vijf minuten voor de pauze was het Danick Snelder die voor de eerste Nederlandse voorsprong zorgde 12-13. De aanvoerder tilde de score vlak voor de pauze zelfs naar drie treffers: 13-16.

Polman
Na 17-22 kwam Spanje terug in de WK-finale. Na 24-25 was Estavana Polman, met haar zevende, verantwoordelijkheid voor ademruimte bij de Oranjedames (24-26). Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd prikte Cabral de nieuwe aansluiting binnen: 28-29.

Stop
120 seconden voor het eind maakte Wester een stop. Door slordigheden verkreeg Spanje opnieuw de bal, waarna de gelijkmaker toch viel (29-29). Zes seconden voor tijd verzilverde Abbingh een beslissende strafworp.

Foto: FotoReza

Advertentie