Nederland kan koffers voor Parijs pakken

By 12 april 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nederland kan de Olympische Spelen van aankomende zomer in Parijs door een duidelijke zege op Tsjechië bijna niet meer ontgaan: 32-18. Op het OKT won Oranje voor de tweede keer in 24 uur.

Waar de Oranjedames gisteren nog zwak startten tegen Argentinië, was de nationale ploeg vanavond in Torrevieja wel bij de les. Tsjechië stuitte in de openingsfase vaak op doelvrouw Yara ten Holte en scoorde pas na elf minuten waarna de winnaar van het derde groepsduel van het OKT al vast stond.

Voor rust kreeg Nederland er slechts zes tegen (18-6). In de eerste helft waren Angela Malestein en Dione Housheer (foto) al goed voor ieder vijf goals. Na het uur werd de achtvoudig doelpuntenmaker Marketa Jerabkova topschutter van het treffen.

Als Spanje later op de avond wint van Argentinië is het thuisland samen met de formatie van Per Johansson zeker van de Spelen. Spanje en Nederland, dat met vier punten eerste in de kwalificatiepoule staat, komen elkaar zondagavond om 18:00 tegen.