Skip to main content

Nederland kan ticket voor Trondheim boeken

By 8 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Na makkelijke avond met Oekraïne (21-40) kan Nederland het ticket voor Trondheim boeken. Alleen bij een monsternederlaag tegen Spanje haalt Oranje zondagavond de kwartfinale van het WK niet.

Advertentie

Alleen bij 3-1 voor de groepsgenoot, alleen beter dan Kazachstan, stond de nationale ploeg aan de verkeerde kant van de score. In de 55 minuten die volgden waren de Oranjedames de bovenliggende partij.

150ste van Lieder
Halverwege stond het al 8-19 voor Nederland. Veertig minuten lang stond Rinka Duijndam onder de lat van Oranje en zij werd in het slot door Tess Lieder afgelost. De goalie van Borussia Dortmund speelde tegen Oekraïne haar 150ste interland.

Ook Kelly Vollebregt en Loïs van Vliet kregen tegen Oekraïne meer speeltijd dan in de voorgaande WK-duels. Eerstgenoemde maakte er vanavond vanuit de rechterhoek zes uit acht.

De veertigste van de nationale ploeg werd door Lois Abbingh (foto) gemaakt. De Nederlandse captain kwam in het uur in Frederikshavn tot acht doelpunten en werd naar voren geroepen als ‘WOTM’.

Met zeventien verschil
Bij winst zondagmiddag op Spanje gaat Oranje als groepswinnaar door naar de laatste acht van het wereldkampioenschap. Alleen bij verlies van meer dan zeventien doelpunten kunnen zowel Spanje als Tsjechië, dat van Brazilië moet winnen, de formatie van Per Johansson buiten de kwartfinale laten.

Foto: FotoReza

Advertentie