Skip to main content

Nederland klopt oefenpartner Tunesië na sterke eerste helft

By 29 december 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Het Nederlands mannenteam heeft op de tweede dag van de 4 Nations Cup in Gdansk de eerste oefenoverwinning geboekt. Door een sterke eerste helft (18-12) legde Oranje Tunesië over de knie: 33-28.

Advertentie

Na de mindere beurt van gisteren tegen Japan (30-33), kwam de nationale ploeg vanmiddag in Polen veel beter voor de dag. Voor rust sloegen de Oranjemannen een gat van zes treffers.

“De 6-0 dekking stond heel goed. Met een sterke Bart Ravensbergen erachter. Uit voorzorg hebben we hem naar de kant moeten halen, maar ook collega Dennis Schellekens pakte het goed op”, vertelt assistent-bondscoach Edwin Kippers vanuit Gdansk.

Tien voor Ten Velde
Na de pauze liep het Nederlands team, in voorbereiding op het EK dat volgende maand in Hongarije gehouden wordt, uit naar 28-20. Vooral linkerhoekspeler Rutger ten Velde had weinig moeite met het vinden van het Tunesische net. De Arnhemmer kwam tijdens de tweede beurt van Nederland op de 4 Nations Cup tot tien goals.

Advertentie

Kippers over het tweede bedrijf: “We zijn meer gaan proberen, bijvoorbeeld 5-1, en dat heeft ons wel wat doelpunten gekost. Maar in paniek zijn we niet geraakt. Ook toen Tunesië, goed in de één-tegen-één, terugkwam tot vier (31-27, red.). Dat is de groei die deze ploeg doormaakt.”

Luc Steins
Tegen Japan bleef Luc Steins nog de hele wedstrijd aan de kant. Tijdens de eerste overwinning maakte de spelmaker van PSG vijftig speelminuten. “Het zag er al heel veel beter uit dan gisteren. Kritisch naar onszelf kijken en zaken trainen helpt. Dat is voor coaches een fijne conclusie”, besluit Kippers.

De formatie van bondscoach Erlingur Richardsson sluit morgenavond (18:30) het oefentoernooi in Polen af tegen het thuisland. Op oudjaarsdag komen de internationals terug in eigen land. Begin januari 2022 oefent Nederland nog twee keer in en tegen Zweden om het EK op 13 januari van het nieuwe kalenderjaar in Boedapest tegen het thuisland te openen.

Doelpuntenmakers Oranje: Rutger ten Velde 10, Iso Sluijters 5, Dani Baijens en Sander Visser 4, Samir Benghanem, Tom Jansen en Florent Bourget 2, Ephrahim Jerry, Ivo Steins, Luc Steins, Bobby Schagen 1.

Foto: FotoReza

Advertentie