Nederland komt na rust tekort tegen Spanje

By 2 november 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De eerste partij van de Golden League heeft Nederland duidelijk van Spanje verloren: 39-28. Alle selectieleden van het Nederlands team mochten in Bergen op de vloer komen.

Bij de blessure van Samir Benghanem startte bondscoach Staffan Olsson met Lars Kooij (foto) op de cirkel. De speler van TV Emsdetten kwam voor rust tot twee goals. Ook collega Tim Claessens versloeg Barca-keeper Gonzalo Perez de Vargas van dichtbij.

Na 11-8 voor Spanje, de nummer drie van het WK, kwam Nederland terug. Doelman Bart Ravensbergen maakte in de eerste helft zeven stops. Aan de overkant toonden Luc Steins en Kay Smits, beiden in de eerste dertig minuten vier keer raak, hun klasse.

Alec Smit
Vlak voor het rustsignaal scoorde invaller op de linkeropbouw Jorn Smits met een draaibal de 18-19. Hij zat tijdens de hervatting, 19-19, weer op de bank. Olsson begon helft twee onder andere met Niko Blaauw, Kaj Geenen, Arjan Versteijnen en ook Alec Smit. Laatstgenoemde maakte tijdens zijn rentree meteen een goal.

Lang hield de Zweedse bondscoach vast aan de opstelling met jongelingen. Spanje kon zo na 28-25 uitlopen naar 35-27. In de slotminuten liep het verschil zelfs op tot meer dan tien treffers.

Zaterdagmiddag
De Oranjemannen gebruiken de tijd morgen in Bergen om te trainen. Zaterdagmiddag wacht thuisland Noorwegen. Er wordt weer om 16:45 gespeeld.