Skip to main content

Nederland maakt veel goed en scoort WK-ticket

De Oranjemannen hebben vanmiddag in Eindhoven met overtuiging de nederlaag in Griekenland weggepoetst en mogen zich in januari 2025 weer met de beste landen van de wereld meten: 31-25 (16-10).

Advertentie

Griekenland kon tot 5-5 mee. Daarna pakte doelman Matthias Dorgelo (foto) een aantal extra ballen en dat gaf Oranje veel energie. Aanvoerder Bobby Schagen zorgde voor het eerste gaatje van vier (11-7).

Elleboog en bloed
Tien minuten voor de rust werd het even stil in Noord-Brabant. Luc Steins ging na een elleboog op zijn hoofd naar de grond, bloedde hevig en moest vervroegd richting de kleedkamer. De Griekse dader zag direct rood en aan het begin van de tweede helft liet Steins zich met hoofdband weer aan het thuispubliek zien.

De fans gingen bij de 21-13 uit hun dak. Over de hele en via de onderkant van de lat maakte Dorgelo zijn allereerste in het donkerblauw van zijn nieuwe thuisland Nederland. Invaller Kaj Geenen dwong de opponent door twee keer te scoren al vroeg in de tweede helft een time-out aan te vragen (24-15).

Zesde van Schagen
Alleen bij 28-22, Griekenland schakelde over naar een zeer offensieve dekking, werd het nog heel even spannend. Met zijn zesde maakte Schagen aan alle onzekerheid een eind.

Het wereldkampioenschap is begin volgend jaar en wordt in Noorwegen, Denemarken en Kroatiƫ gespeeld. In 2023 eindige Oranje als wildcardhouder als veertiende.

Foto: FotoReza

Advertentie