Skip to main content

Nederland moet in Trondheim veel doelpunten incasseren

By 6 november 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Het Nederlands team is de Gjensidige Cup 2021 gestart met een ruime nederlaag tegen Noorwegen. Tijdens het openingsduel in Trondheim moest Oranje heel veel tegendoelpunten incasseren: 40-29.

Advertentie

De nationale ploeg stond vanmiddag tegenover de reserves van het thuisland. Noorse sterren Torbjørn Bergerud, Sander Sagosen en Magnus Rød waren toeschouwer van het oefenduel.

Al voor rust kreeg Oranje, in voorbereiding op het EK in januari 2022, er twintig tegen (20-13). Vooral in de break-out scoorde Noorwegen heel makkelijke doelpunten.

Debuut van Bourget
Tien minuten voor de pauze maakte Florent Bourget zijn debuut voor de nationale ploeg. De spelmaker van Volendam loste Luc Steins af en wist meteen Samir Benghanem op de lijn te bedienen. Even later verdiende Bourget een strafworp.

In de tweede helft hield bondscoach van Oranje Erlingur Richardsson lang vast aan de opbouwrij Ephrahim Jerry, Steins en Kay Smits. Onder meer door het scoren van al zijn drie strafworpen kwam laatstgenoemde tegen Noorwegen tot acht doelpunten.

Advertentie

Vlieger op Baijens
Alleen bij 21-16 zat Oranje er lekker in. Daarna wisten de Noren weer moeiteloos het Nederlandse net te vinden. Daar konden ook Mark van den Beucken en Dennis Schellekens, die het langst van de twee goalies onder de lat stond, geen verandering in brengen. Linkeropbouwer Simen Pettersen van Champions League-ploeg Elverum maakte negen uit tien.

Waar Benghanem er vijf maakte, scoorde Dani Baijens er nog eentje meer. Vooral in de slotfase had de Rotterdammer het op zijn heupen. Een vlieger op aangeven van Alec Smit was de mooiste van Baijens.

Om 14:15 tegen Denemarken
Nederland oefent nog één keer in Trondheim. Morgenmiddag om 14:15 is wereldkampioen Denemarken de opponent in de Gjensidige Cup 2021.

Foto: FotoReza

Advertentie