Skip to main content

Nederland oefent zonder Wester tegen Rusland

By 27 november 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Doelvrouw Tess Wester zit vanmiddag tijdens het oefenduel van Oranje tegen Rusland op de tribune. Bondscoach Monique Tijsterman heeft voor de tweede wedstrijd van de Intersport Cup 2021 drie afvallers aangewezen.

Advertentie

Tegen Noorwegen, een pijnlijke nederlaag (36-21), maakte Wester het uur op een strafworp na vol. Wanneer Nederland tegen Rusland oefent zal de goalie van CSM Bucuresti op de tribune zitten.

Naast Wester doen ook Tamara Haggerty en Harma van Kreij, die tegen de Noren ook al op het wedstrijdblad miste, niet mee. In tegenstelling tot de oefenpot tegen Noorwegen zijn Maxime Struijs, Nikita van der Vliet en Rinka Duijndam vanmiddag wel van de partij.

Ook Estavana Polman is weer inzetbaar. Afgelopen donderdagavond maakte ze in Bergen na maanden revalideren van een knieblessure haar rentree. Op 3 december openen de Oranjedames het WK in het Spaanse Torrevieja tegen groepsgenoot Puerto Rico.

Om 14:30 begint Nederland – Rusland. Het duel wordt niet uitgezonden. Ook de wedstrijd van morgen (13:30) tegen Korea is niet te zien op televisie.

Foto: FotoReza

Advertentie