Nederland op karakter langs Qatar

By 19 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Nederland is op vier punten in de hoofdfase gekomen door Qatar vanmiddag met 30-32 te verslaan. Bij rust stond een zoekend Oranje nog vier goals achter (19-15).

De dekking van de nationale ploeg had in de eerste veertig minuten de handen vol aan Qatar. Pas een kwartier voor tijd kwam Oranje op gelijke hoogte met de groepsgenoot (25-25).

Ten Velde en Versteijnen
Invallers Rutger ten Velde (foto) en Niels Versteijnen zorgden vanuit de hoek voor de ommekeer. Het duo kwam al in de eerste helft van de bank. Zij scoorden respectievelijk acht en zes doelpunten.

Na 27-30 kwam Qatar, waar linkerhoekspeler Ahmad Madadi er elf maakte, nog voor een laatste keer terug (29-30). Samir Benghanem zorgde na een steal een minuut voor tijd voor de beslissing in het voordeel van de formatie van Staffan Olsson.

Zaterdagavond
Op zaterdagavond laat Nederland zich weer in Katowice zien. Dan wacht om 20:30 Duitsland.