Skip to main content

Oranje opent WK Beach Handball met nipt verlies

De Oranjedames hebben de eerste groepswedstrijd op het wereldkampioenschap Beach Handball verloren. In China ging het pas bij shoot-out zestien mis voor de nummer drie van het vorige WK.

Advertentie

Nederland opende in Pingtan nog sterk (8-2), maar zakte in het vervolg van de eerste set ver terug: 10-12. Met twee tweepunters op rij zorgde Anna Buter (foto) voor de gelijke stand, maar de golden goal werd door Denemarken gemaakt: 16-17. 

De achtste van Oranje
In de tweede set kreeg een zoekend Oranje slechts twaalf punten tegen. Zo sleepte het team van Peter Portengen, waar verdediger Amber van der Meij snel twee uitsluitingen achter elkaar en rood kreeg, er na 15-12 shoot-outs uit.

Beide landen verzilverden hun eerste vijf shoot-outs. Waar Denemarken ook in de sudden death foutloos bleef, ging shoot-out acht van Nederland in het zijnet: 14-16. 

Verenigde Staten en Noorwegen
Morgenvroeg 4:20 Nederlandse tijd ontmoet Oranje in de poule, de top-3 gaat door naar de hoofdfase, de Verenigde Staten en om 11:20 wacht Noorwegen. Ook deze WK-wedstrijden zijn op Viaplay te zien.

Advertentie