Nederland sluit Golden League in mineur af

By 7 januari 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Nederland heeft ook oefenwedstrijd drie van de Golden League verloren. Tegen en bij wereldkampioen Denemarken kwamen de Oranjemannen vooral voor rust tekort: 18-32.

In de eerste helft in Odense was het eenrichtingsverkeer. Waar Denemarken – favoriet voor het EK – er negentien maakte, vond de formatie van Staffan Olsson slechts vijf keer het net.

In de slotpartij van de Golden League kon de Zweedse bondscoach van Oranjemannen geen beroep doen op Luc Steins terwijl Niels Versteijnen een uur lang op de bank bleef. Ook basiskracht Dani Baijens kwam maar een paar minuten in actie.

Smits en Smit
Nederland had in de tweede helft maar zes minuten nodig om even vaak als in de eerste dertig minuten te scoren. De derde van Jorn Smits (foto) betekende de 10-22.

De linkeropbouwer van het Deense Thyborøn Håndbold scoorde tegen Denemarken in totaal vier keer. Smits was gisteren tegen Noorwegen goed voor zes goals. Rechterhoekspeler Alec Smit en Thomas Houtepen maakten er ieder drie tegen de wereldkampioen.

De 21-jarige Janik van Zundert maakte vanmiddag zijn debuut voor de nationale ploeg. De rechteropbouwer van Bevo, spelend met rugnummer tien, zag voor rust zijn schotpoging gekeerd worden door Emiel Nielsen van Barca.

Met een fraaie vlieger sloot het thuisland de oefenwedstrijd met Oranje en Golden League in stijl af. Doelman Nilsen werd uiteindelijk in Odense naar voren geroepen als MOTM.

11 januari
Over vier dagen openen de Oranjemannen het EK in Duitsland tegen Georgië. Alle groepswedstrijden werkt Nederland af in Mannheim. Alle EK-wedstrijden van de nationale ploeg zijn te zien op Ziggo Sport.