Nederland sluit oefencampagne af met nederlaag

By 26 november 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Vier dagen voor het WK heeft Nederland in Almelo met 32-34 gebogen voor oefenpartner Hongarije dat aankomende week ook meedoet aan het eindtoernooi.

Voor rust was Hongarije in tegenstelling tot gisteren toen Oranje met 25-23 won beter. Liefst negentien keer scoorden de bezoekers in het eerste half uur (16-19).

In de tweede helft had Nederland de zaken beter op orde. Nikita van der Vliet scoorde een kwartier voor tijd de gelijkmaker (25-25). Daarna zette Dione Housheer (foto) de nationale ploeg zelfs even op voorsprong: 26-25.

Hongarije trok in de slotfase de tweede oefenwedstrijd naar zich toe. Na 31-31 viel het kwartje de kant van de oefenpartner op. Oranje kreeg geen vat op de aanvallers van de ploeg in het donkerrood-wit.

Over twee dagen reist de ploeg van Per Johansson af naar Denemarken. Op donderdagavond om 18:00 opent Nederland het wereldkampioenschap in Frederikshavn tegen Argentinië en de wedstrijd is te zien op Viaplay.