Skip to main content

Nederland te kijk gezet door Noorwegen

By 25 november 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Acht dagen voor het WK is Nederland op de Intersport Cup 2021 ingemaakt door Europees kampioen Noorwegen: 36-21.

Advertentie

Alleen in het openingskwartier wist Oranje het thuisland van het oefentoernooi in Bergen bij te benen. Met Larissa Nusser vanaf het begin op de middenopbouw maakte Dione Housheer de 7-8.

In de eerste helft kwam de rechteropbouwer van Odense HC tot drie doelpunten. Ook linkerhoekspeelster Bo van Wetering, teamgenoot van Housheer in Denemarken, maakte in een half uur tijd drie treffers.

Stroeve comeback Polman
In de omschakeling deed Noorwegen een nalatig Nederland heel veel pijn. Na twintig minuten viel Estavana Polman in en maakte de eerste speelminuten sinds haar lange revalidatieperiode. Twee keer werd een schot van de teruggekeerde speelster van Team Esbjerg geblokt.

Na 19-11 bij rust liep Noorwegen snel uit naar 24-11. Bij 34-19 was het verschil voor het eerst vijftien doelpunten. Toen zat Polman al weer een tijdje op de bank. Lichtpunt in het tweede bedrijf was rechterhoekspeelster Kelly Vollebregt met drie uit drie.

Zaterdag tegen Rusland
Morgen is Oranje, dat op 3 december het wereldkampioenschap tegen Puerto Rico opent, vrij. Op zaterdag wacht Rusland. Een dag later staat Nederland tegenover Korea. Alle tegenstanders tijdens de Intersport Cup 2021 reizen volgende week af naar Spanje voor het WK.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie