Skip to main content

Nederland U20 strandt met WK-finale in zicht

Na drie kwartier spelen leek Jong Oranje vanavond op het WK in Noord-Macedoniƫ op weg naar de finale, maar daar stak titelfavoriet Hongarije in het slot van de halve finale onverbiddelijk een stokje voor: 24-28.

Advertentie

Tot 21-19 maakte het nog ongeslagen Nederland indruk tegen de Europees kampioen. Daarna stuitte de ploeg van Ricardo Clarijs een paar keer pijnlijk op Hongaarse doelvrouw Klara Zaj.

Bij 21-21 stond het voor het eerst gelijk en de tegenstander liep zelfs uit naar 21-24. Met een zevende veldspeler nam Clarijs risico, maar de minuten tikten weg in het nadeel van de moegestreden jeugdinternationals van Nederland.

De eerste helft sloot Jong Oranje nog af bij 15-12. Met vier uit vier bezorgde Donna Bakker Nederland vanuit de rechterhoek een vliegende start (14-11). De zevenvoudig doelpuntenmaker werd na het uur in Skopje topschutter en MVP van de halve finale.

Voor de nationale jeugdploeg rest de strijd om het brons. Zondagmiddag om 14:45 wacht de verliezer van de andere wedstrijd bij de laatste vier van het wereldkampioenschap tussen Denemarken en Frankrijk.

Foto: Hank Prijs

Advertentie