Skip to main content

Nederland veegt Finnen van de mat

By 14 oktober 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Ook EK-kwalificatiewedstrijd twee van de interlandweek heeft Nederland naar zich toe getrokken. In Finland kon het thuisland vanmiddag Oranje alleen tot 3-3 bijbenen: 13-31.

Advertentie

Na tien minuten spelen schroefde de nationale ploeg, donderdagavond te sterk voor groepsgenoot Portugal (38-27), het tempo op waarna Finland op grote afstand werd gezet. Na 7-15 scoorde het thuisland in de tweede helft slechts zes keer.

Bondscoach Per Johansson gebruikte het uitduel in Karis om in veel verschillende samenstellingen in de opbouwrij te spelen en ook offensief te verdedigen. Op de cirkelpositie verdeelden basisklant Tamara Haggerty, Nikita van der Vliet en Merel Freriks net als de drie doelvrouwen van Nederland netjes de speeltijd.

Goals tieners
In Noord-Europa maakten Lois van Vliet, Alieke van Maurik – zelfs twee – en Daphne Luchies hun eerste interlanddoelpunten. Het drietal van VOC was gisteren wel op het vliegtuig naar Finland gestapt terwijl aanvoerder Lois Abbingh en Angela Malestein rust werd gegund.

Spelmaker Larissa Nusser (foto) maakte er in Finland vier en werd na het uur naar voren geroepen als ‘WOTM’. Met vijf doelpunten groeide Kelly Dulfer uit tot topschutter van de voorspelbare EK-kwalificatiewedstrijd.

Halverwege november
De Oranjedames keren na dit weekend terug bij de club. Halverwege november start de voorbereiding op het wereldkampioenschap dat voor de ploeg van Johansson start op 30 november.

Foto: FotoReza

Advertentie