Skip to main content

Nederland veel beter dan de Verenigde Staten

Nederland heeft de openingsnederlaag op het WK Beach Handball weggepoetst door de Verenigde Staten met duidelijke cijfers te kloppen: 2-0.

Advertentie

Het werd in de stromende regen 8-30 en 6-20 voor Oranje. Net als tegen de Denen scoorde Anna Buter de meeste Nederlandse punten. De buitenspeler, in de zaal actief voor VZV, was goed voor twintig punten.

Pas 17-jarige keepster
Teamgenoot Josien van den Hoek revancheerde zich van een valse start. Waar de aanvaller gisteren nog te vaak miste, vond Van den Hoek in groepsduel twee vijf keer het Amerikaanse net. Even vaak als Isabel Barnard en Meike Krijer.

Ook doelvrouwen Tess Jansen, de pas 17-jarige maakt in China haar debuut voor de A-ploeg, en Lisanne Bakker zaten er tegen de Verenigde Staten lekker in. Ze waren samen goed voor dertien stops (65 procent).

Top-3
Om 11:20 Nederlandse tijd komt Nederland weer in actie op het zand van Pingtan. Tegen Noorwegen wordt de groepsfase van het wereldkampioenschap, de top-3 van iedere poule gaat door, afgesloten. Zij verloren vandaag al van Denemarken (2-0).

Advertentie