Skip to main content

Nederland verliest eerste krachtmeting in aanloop naar WK

By 4 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Nederland heeft vanavond in Le Mans de eerste krachtmeting in aanloop naar het WK van volgende week met elf goals verschil verloren. Na een goede eerste helft kon de nationale ploeg Frankrijk na de pauze niet meer bijbenen: 43-32.

Advertentie

Oranje startte sterk. In het openingskwartier stopte Bart Ravensbergen, vorige maand namens het Duitse Nordhorn-Lingen in goede doen, vijf ballen van het thuisland. Aan de overkant was een rap Nederland secuur.

Na 9-9 en 16-16 klonk bij 19-18 het rustsignaal. In de eerste dertig minuten kwamen tien verschillende spelers van de Oranjemannen tot scoren. Zo pikten invallers Ivar Stavast, drievoudig doelpuntenmaker Evert Kooijman (foto) en Niels Versteijnen treffers mee.

Steins en Jansen
In helft twee verloor Nederland Frankrijk na 24-22 uit het oog. De vermoeidheid sloeg toe. Toen ook de productie stokte liep de krachtige oefenpartner moeiteloos uit. Bij 39-29 en nog zes minuten op de klok was het verschil voor het eerst tien goals in het voordeel van het thuisland.

Namens Oranje maakte Luc Steins de meeste goals. De spelmaker van PSG kwam tot zeven. In slechts twintig minuten speeltijd maakte Tom Jansen vier doelpunten.

Zaterdagmiddag
Op zaterdagmiddag om 15:15 speelt Nederland nog eens. Aan het einde van het trainingskamp in Frankrijk wacht Tsjechië of Egypte.

Foto: FotoReza

Advertentie