Skip to main content

Nederland verliest tegen Duitsland halve finale uit het oog

By 11 november 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Door duidelijk verlies tegen Duitsland is Nederland de halve finale van het Europees kampioenschap uit het oog verloren. Oranje gaf vanavond tijdens de eerste wedstrijd in de hoofdfase van het eindtoernooi niet thuis: 28-36.

Advertentie

Alleen in de openingsfase in Skopje liep het bij Oranje. Na 8-5 nam Duitsland de regie in de wedstrijd over en gaf deze niet meer uit handen.

Angela Malestein
Via 8-9 klonk bij 13-17 het rustsignaal. Achtvoudig doelpuntenmaker Angela Malestein maakte na de pauze zowel de 22-25 als 24-27. Als het om de aansluiting ging verspeelden de zoekende Oranjedames keer op keer de bal.

Alleen een penaltystop van Yara ten Holte zorgde in het slotkwartier voor vreugde bij de nationale ploeg. Via onder andere Johanna Stockschläder en regisseur Alina Grijseels liep Duitsland uit naar 25-33.

Alleen de top-2
Door het resultaat is Duitsland in hoofdgroep 2 op gelijke hoogte met de formatie van Per Johansson (foto) gekomen. Beide landen hebben twee punten. Met een wedstrijd minder gespeeld staan Frankrijk en Montenegro, de opponent van Nederland op woensdag, al op vier. Alleen de top-2 plaatst zich voor de laatste vier van het EK.

Oranje laat zich zondagavond weer op het EK zien. Om 18:00 wacht Spanje.

Foto: FotoReza

Advertentie