Skip to main content

Oranje begint Møbelringen Cup met verlies tegen Zweden

Het Nederlands Damesteam heeft de eerste wedstrijd van de Møbelringen Cup, het laatste voorbereidingstoernooi voor de WK, met 31-27 verloren van Zweden.

Advertentie

Zweden had de betere start en liep direct uit naar een 4-1 voorsprong. Oranje liep daarna steeds achter de feiten aan. De ploeg knokte zich een paar keer knap terug, maar kon niet voorkomen dat de Scandinavische tegenstander steeds een kleine voorsprong had.

Bondscoach Henk Groener zag dat zijn ploeg moeite had om op dit niveau op elkaar ingespeeld te raken. De speelsters komen terug bij de nationale ploeg van verschillende clubs in buitenlandse competities.

De speelsters zijn individueel sterker geworden, als team vergt het even tijd om op elkaar ingespeeld te raken. Daar worden de laatste weken voor de WK voor benut.

Advertentie

,,Na de moeilijke start hebben we ons goed hersteld. De dekking werd beter en op een paar slordigheden na ging het aanvallend ook de goede kant op. We kijken terug op een goede oefenwedstrijd waar we veel aan hebben gehad richting de WK waar Zweden in de groepsfase ook onze tegenstander is’’.

Beide teams staan op 8 december tegenover elkaar tijdens de derde speeldag van de voorronde in Næstved.

Bij de ploeg van bondscoach Henk Groener liet Estavana Polman zien al in WK-vorm te zijn. De speelster van Team Esbjerg scoorde alleen al voor de pauze acht keer raak. In totaal scoorde Polman tien keer en was ze de topscorer van de wedstrijd.

Bij Zweden kwam het meeste gevaar voor de pauze van de ervaren speelsters aan de linkerkant. Jamina Roberts en Jenny Alm scoorden vanaf de opbouw, Louise Sand vanuit de linkerhoek. Aan de andere kant liet met Nathalie Hagman een andere oudgediende fraaie acties zien.

Bondscoach Henk Groener, die met 21 speelsters naar Noorwegen reisde, liet bij het duel tegen Zweden Tess Wester, Debbie Bont, Michelle Goos, Lois Abbingh en Sanne van Olphen aan de kant.

Bij Zweden stond Linnea Torstenson, de meest waardevolle speelster tijdens de EK 2010 in Noorwegen en Denemarken, niet op het wedstrijdformulier.

Het Nederlands Damesteam vervolgt de Møbelringen Cup zaterdag tegen olympisch kampioen Noorwegen.

Zweden-Nederland (Møbelringen Cup) 31-27 (18-16).
Zweden: Johanna Bundsen, Filippa Idéhn; Frida Tegstedt (1), Carin Strömberg, Linn Blohm (2), Jamina Roberts (5), Louise Sand (6), Emma Hawia (2), Johanna Ahlm (2), Marie Wall (1), Isabella Gulldén (2), Nathalie Hagman (4), Sabina Jacobsen (1), Jenny Alm (5), Anna-Maria Johansson.
Nederland: Marieke van der Wal, Jasmina Janković; Jessy Kramer, Laura van der Heijden (1), Danick Snelder (3), Lynn Knippenborg (1), Inger Smits (1), Yvette Broch (2), Nycke Groot (3), Kelly Dulfer, Esther Schop (1), Martine Smeets (1), Angela Malestein (2), Sanne Hoekstra, Ailly Luciano (2), Estavana Polman (10).
Scheidsrechters: Håvard Kleven/Lars Jørum (Noorwegen).
Strafminuten: 0 – 2’ (Groot 2’).
Strafworpen: 3/1 – 2/2.

Tekst: NHV
Foto: FotoReza

Advertentie