Skip to main content

Nederlands getint Eupen wint topduel in België

By 27 september 2021België, Buitenland, Voorpagina

Het Nederlands getinte KTSV Eupen blijft door een ruime derbyzege op Eynatten (36-20) eerste in de Belgische Eerste Nationale.

Advertentie

Bij de rood-witten is Martin Vlijm de assistent van oud-international van België David Polfliet. Eerstgenoemde combineert de job in Eupen met het hoofdtrainerschap bij eredivisionist V&L uit Geleen. In de Eerste Nationale zijn ook ploegen als KV Sasja en Olse Merksem uit Antwerpen actief.

In het thuisduel tegen Eynatten zagen liefst 450 toeschouwers een sterk en beter KTSV Eupen. Al bij rust was het verschil tien goals (18-8). In het spelbeeld kwam na de pauze weinig verandering.

Mark Leckebusch
Bij KTSV Eupen, dat zo bovenaan de ranglijst blijft, speelt ook de zoon van assistent Vlijm: Dennis Vlijm. Net als Stijn Joosten had de oud-speler van onder meer Bevo een fraai aandeel in de derbyzege. Voormalig ‘Red Wolve’ Damian Kedziora was zaterdagavond in Eupen een van de showstelers.

Een andere pilaar bij KTSV Eupen bleek doelman Mark Leckebusch. De oud-goalie van LIONS en Swift Arnhem wist tegen Eynatten liefst zeven strafworpen te keren.

In de eredivisie
Voor Vlijm is het helemaal een goed weekend geworden. In Zuid-Limburg heeft V&L de eerste overwinning in de eredivisie geboekt. De reserveploeg van Volendam werd aan de kant gezet: 33-29.

Foto: KTSV Eupen

Advertentie