Skip to main content

Nederlands jeugdteam verlengt verblijf in Noord-Macedonië

Nederland U20 is door een zege op Brazilië al zeker van de hoofdfase van het wereldkampioenschap in Noord-Macedonië. De Zuid-Amerikanen werden vanavond in Skopje met 32-19 verslagen.

Advertentie

Bij 6-7 stond Brazilië nog voor. In het vervolg van de eerste helft bracht Jong Oranje al orde op zaken.

Invallers Nikki van der Vorst, 18 jaar geworden, en Jalisha Loy zorgden voor nieuwe impulsen bij de nationale jeugdploeg. Halverwege was de marge met Brazilië al vijf (13-8).

Romée Maarschalkerweerd
Voorafgaand aan het treffen met de groepsgenoot wist Nederland dat het aan een zege genoeg had het verblijf op het WK te verlengen. Eerder op de dag won groepsfavoriet Roemenië met 15-33 van het nog puntloze Iran.

Na rust liep de ploeg van Ricardo Clarijs snel uit naar 19-10. Bij 31-16 was het verschil tussen beide groepsgenoten het grootst. Alieke van Maurik werd topschutter van het treffen met acht goals en de MVP-titel ging na het uur naar cirkelspeelster Romée Maarschalkerweerd.

Zaterdagmiddag om 15:45
Jong Oranje strijdt zaterdagmiddag om 15:45 met Roemenië om de groepsoverwinning. In de hoofdfase van het wereldkampioenschap gaat de ploeg van Clarijs Zwitserland en Egypte treffen.

Foto: Hank Prijs

Advertentie