Skip to main content

‘Nederlands’ HSG Nordhorn-Lingen in financieel zwaar weer

Het oranje gekleurde HSGNordhorn-Lingen verkeert in financieel zwaar weer. De club waar momenteel internationals Nicky Verjans en Patrick Miedema onder contract staan komt 160.000 tekort om het lopende seizoen af te kunnen maken.

Advertentie

“Het is gebruikelijk dat niet van te voren de complete begroting dekkend is”, vertelt een uitermate optimistische Verjans aan de telefoon. “In de loop van het seizoen worden de inkomsten altijd nog vergroot, maar dit seizoen lukt dat helaas niet. Op een begroting van €1.100.000 komen we zo’n €160.000 tekort.”

Structureel probleem
“Ik ben momenteel bezig met het opzetten van een crowdfundactie”, vervolgt de geboren Limburger zijn verhaal. “Wij hebben momenteel ruim 150 sponsoren die zich inzetten voor deze prachtige club, maar dat is nog niet genoeg om het te bolwerken. Er zal dan ook structureel geld bij moeten, anders hebben we volgend seizoen weer hetzelfde probleem.”

Sportief presteert de club dat uitkomt in de tweede Bundesliga nog altijd naar behoren. Tegen de top-3 uit de competitie wisten de rood-hemden maar liefst 5 punten te verzamelen en ook als het gaat om de toeschouwersaantallen heeft de club niks te klagen. “Aankomend weekend tegen Emsdetten verwachten wij weer een uitverkocht huis.”

Nederlanders
In totaal hebben maar liefst 7 Nederlandse spelers voor de Europacup winnaar van 2008 gespeeld, waaronder Bobby Schagen en Mark Bult. Lars Hoogeveen als opleidingstrainer en Patrick Miedema en Verjans als spelers zijn momenteel nog altijd aan HSG Nordhorn-Lingen verbonden.

Reportage 
In 2016 was Handbal Inside te gast in Nordhorn. Stijn en Jasper Steenhuis maakten toen de volgende reportage.

Foto: Jasper Steenhuis

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    615127 465258Official NFL jerseys, NHL jerseys, Pro and replica jerseys customized with Any Name / Number in Pro-Stitched Tackle Twill. All NHL teams, full range of styles and apparel. Signed NFL NHL player jerseys and custom team hockey and football uniforms 923382