Skip to main content

Nederlandse debutanten scoren in DHB Pokal, rentree Van der Baan

By 4 september 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Nederlandse debutanten hebben afgelopen weekend in Duitsland voor het eerst van zich laten horen. De eerste ronde van de DHB Pokal stond op het programma.

Advertentie

HSG Bad Wildungen Vipers – waar Mart Aalderink de nieuwe assistent van Tessa Bremmer is – moest ver reizen, maar kwam bijna 500 kilometer verderop tegen SV Warnemunde niet in de problemen. Het werd 16-47 (7-22) voor de club waar nieuweling Jessie van de Ruit (op de foto links) vier keer scoorde.

De spelmaker is overgekomen van VOC. Net als positiegenoot Isa Ternede (rechts op de foto) die met haar nieuwe ploeg Füchse Berlin in de eerste bekerronde Buxtehuder SV ontving. De gasten, met tweevoudig doelpuntenmaker Kalia Klomp, zegevierden overtuigend: 16-34 (7-17). Ternede vond het net vijf maal.

TSV Bayer 04 Leverkusen en SU Neckarsulm
Nog een nieuweling scoorde in de DHB Pokal. Jeugdinternational Fenna Muilenburg prikte tevergeefs drie keer raak voor TuS Lintfort. De tweede Bundesliga-club moest op eigen parket buigen voor TSV Bayer 04 Leverkusen: 22-34. Fem Boeters maakte er twee voor de winnende bezoekers.

Meer spanning bij HC Rödertal – SU Neckarsulm: 27-29 (15-16). Linkspoot Amber Verbraeken maakte de meeste goals: zes. Ook Sharon Nooitmeer – de nieuwe aanvoerder van SU Neckarsulm – Bo Dekker en Annefleur Bruggeman kregen ieder twee streepjes achter hun naam.

Britt van der Baan
Tot slot: na een zware blessure is Britt van der Baan terug. Met haar club Frisch Auf Göppingen rekende de rechterhoek voor een plekje in de tweede bekerronde af met ESV 1927. Het werd 30-28 (14-14) en Van der Baan vierde drie goals.

Foto: FotoReza

Advertentie